KAYSERİ YÜZAKI EĞİTİM KÜLTÜR DERNEĞİNDEN DEPREMZEDELER İÇİN AŞEVİ

 

Asrın felâketine maruz kalan kardeşlerimizin yaralarını sarmak için memleketimizin her yerinde büyük bir dayanışma ve yardım yarışı meydana geldi. Bu yürek dağlayan âfetin sırlı bağrında, gören gözlere tecellî eden hikmet ve rahmet tecellilerinden biri de, milletimizin elhamdülillâh ölmeyen ve zor zamanlarda ortaya çıkan bu merhamet ve dayanışma rûhu oldu. 

 

Milletin bağrından doğmuş mânevî müesseseler, eğitim ve insanî yardıma gönül vermiş dernek ve vakıflar bu büyük yarışın sessiz-sedâsız gayretlileri, reklâm derdinde olmayan emektarları oldular. Hâlık bilsin yeter dediler. 

 

Yüzakı Mecmûamız’ın gönül dostları Bir Gönül Derneği, Sancaktepe Musa Efendi İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği, Sancaktepe Akmescid Öğrenci Yurdu idarecileri ve öğrencileri de bu güzel yarışa gönül verdi. Aynî ve nakdî yardımlar âfetzede kardeşlerimizin dertlerine derman olmak için yollandı. 

 

Bu yarışa katılan Kayseri Yüzakı Eğitim Kültür DerneğiKayseri Aktolgalı Öğrenci Yurdu yemekhanesinin imkânlarını kullanarak, ilk günlerden itibaren komşu şehir Kahramanmaraş’a koşup bir aşevi kurdu. Binlerce depremzedeye düzenli yemek çıkarılan aşevi faaliyeti devam etmekte. 

 

Rabbimiz’in izniyle bu ağır enkazdan milletimiz daha da güçlenerek çıkacaktır. Bunda emeği ve gayreti olanlara ne mutlu!..