GÖNÜLLER HAZRET-İ SÂMÎ’Yİ YÂD ETTİ

Şubat, son devrin büyük Hak dostlarından Ramazanoğlu Mahmud Sâmi Efendi Hazretleri’nin vefat yıldönümü…

Sultânü’l-Ârifîn sıfatıyla gönüllere nakşolunmuş bu büyük zâtı şükran ve rahmet ile yâd etmek üzere 23 Şubat günü Aziz Mahmud Hüdâyî Vakfı’nın tertip ettiği bir program gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı Kültür Merkezinde icrâ edilen bu duygu dolu programın sunuculuğunu ülkemizin seçkin hâfızlarından Aziz Mahmud Hüdâyî Camii İmam-Hatibi Mustafa EFE yaptı. Efe; merhum Kemal Edip KÜRKÇÜOĞLU ve Genel Yayın Yönetmenimiz M. Ali EŞMELİ’den şiirler seslendirerek gönülleri coşturdu ve dinleyenleri mest etti.

İstanbul ve Anadolu’dan sevenlerinin akın ettiği programda; Afrika’dan, Balkanlardan, Orta Asya’dan talebelerin de bulunması, açılış konuşmasında Hüdâyî Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet TOPBAŞ Beyin de vurguladığı gibi; M. Sâmi RAMAZANOĞLU Hazretleri’nin başlattığı gayretlerin bugün dünya çapında ulaştığı noktayı, kelimelere lüzum bırakmadan anlatmaktaydı.

Altınoluk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet TAŞGETİREN’in başkanlığını yaptığı oturumda; Mahmud Sâmi Efendi Hazretleri’nin tasavvuf tarihindeki yerini Prof. Dr. Süleyman DERİN; zarâfet, ibret ve mârifet dolu hâtıralarını Mahmud Sâmi Efendi Hazretleri’nin muhterem torunu M. Sâmi KİRAZOĞLU; feyiz ve rûhâniyet dolu eserlerinin tanıtımını Erkam Yayınları sahibi Abdullah SERT Beyefendi dile getirdiler.

Bağlarbaşı’ndaki programı, İLAM’daki maddî-mânevî ikramlar takip etti. Muhterem Osman Nûri TOPBAŞ Hocaefendi’nin verdiği sohbette; Mahmud Sâmi Hazretleri’yle, Bursa Ulu Cami’deki bir yağmur duâsıyla başlayan bir ömür muhabbet ve sadâkat dolu beraberlikten hâtıralar, 1984’te Rahmet-i Rahmân’a uğurladığımız bu büyük Allah dostuyla beraber, onun yetiştirdiği müstesnâ Hak dostu Hâce Musa Efendi Hazretleri’ni de en güzel şekilde tanımaya vesile idi.

Gönül dünyamızı nurlandıran bu müstesnâ insanın mübârek rûhuna, bir Fâtiha ve üç İhlâs-ı şerif okumanızı istirhâm ederiz.

YÜZAKI DERGİSİ