KUTLU DOĞUM VE ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Kutlu Doğum Programları çerçevesinde Nisan ayı boyunca Yüzakı Dergimiz ile gönüllü dernek ve vakıflar işbirliğiyle; Bosna-Hersek, Nevşehir, Avanos, Acıgöl, Ankara, Bursa, Çankırı, Mersin, Türkeli, Samsun, Bafra ve Eskişehir’de konferanslar ve şiir ziyafetleri düzenlendi. Bu yıl;

Ankara’da peşpeşe yapılan konferanslarda müstesnâ bir aşk-ı Muhammedî neşvesi ve abone coşkusu vardı…

Nevşehir’de O’na has ayrı bir vecd, başka bir bereket vardı…

Samsun’daki programımız sakal-ı şerif ziyareti ile dopdolu bir rûhâniyet içinde geçti. Türkeli ve Bafra’da, özel bir duygu yoğunluğu ve heyecan tadı vardı.

Mersinlilerin Kutlu Doğum coşkusu bin kişilik salona sığmadı.

Çankırı’da seçkin eğitimcilerin ve halkın gönül birlikteliği, doyumsuz bir atmosfer oluşturdu.

Saraybosna’da üniversite öğrencileriyle aşk-ı Muhammedî ikliminde farklı bir muhabbet ve hasret yaşandı.

Eskişehir Erkam Vakfı Mahmud Sâmi Ramazanoğlu Camii Külliyesindeki program, nezih bir atmosferde Efendimiz’i anmak ve anlamak muhtevâsındaydı.

Bu güzel ve mânâlı Kutlu Doğum Programları’nda;

Genel Yayın Yönetmenimiz M. Ali EŞMELİ (Seyrî) «Hazret-i Peygamber’e Hasret» konulu konferanslarının ardından, aşk-ı Muhammedî’yi terennüm eden birbirinden güzel şiirlerini okudu.

Eskişehir’de Sâhibü’l-Vefâ Kız Kursu Derneğinin (SAVEKDER) iâşe ve ibâtesini karşıladığı Sâhibü’l-Vefâ Kız Kur’ân Kursundaki çalışmalar dikkat çekiciydi. Peygamberler tarihine ait maketlerden oluşan köşeler ve mesciddeki Ashâb-ı Suffe’yi temsil eden bölme, öğrencilerin mânevî atmosferinin çok mânâlı şahitleriydi.

Erkam Vakfının irtibatlı olduğu Gülçocuk Kreşi de okul öncesi eğitimi en güzel ve verimli şekilde gerçekleştirme azmindeydi…

Daha nice hizmetler, faaliyetler…

Bütün bu hizmetlerde ve programlarda emeği geçen vakıf ve dernek yetkililerini, gönüllülerini tebrik ediyor; hepsine hizmetle dolu bereketli bir ömür diliyoruz.