EMEKTEN SANATA

Hayatımızın, beldemizin ve medeniyetimizin merkezinde mâbedlerimiz vardır. Tıpkı ecdadımızın inşâ ettiği külliyeler gibi… Gelişen ülkemizde her geçen gün yeni camilere ihtiyaç duyuluyor ve her geçen gün yeni bir mâbedin inşâsına başlanıyor.

Köklü mimarî geleneğimiz, camilerimizin her köşesini nakış nakış işliyor. Onlarca endüstri ve sanat dalına hitap eden cami mimarîsi üzerine 20-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında bir fuar düzenlendi. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, camilerin inşa ve tamirinde ihtiyaç duyulan makine ve el halıları, çini, seramik, mermer, ahşap, kurşun kubbe, alüminyum kubbe, alem, süslemeler, halı altı ısıtma sistemleri, avize, aydınlatma, havalandırma, ısıtma, ses ve görüntü sistemleri ile elektronik levha üreticileri ürünlerini sergilediler.

İlk defa düzenlenen Cami Donanımları Fuarı’nda, mukarnas ve kündekârî sanatlarını günümüz teknolojisiyle, bilgisayarlı CNC tezgâhlarıyla buluşturan ASD Ahşap da katıldı. Yazarlarımızdan Hattat Ali HÜSREVOĞLU’nun da ziyaret ettiği fuarda özel tanıtım programları da gerçekleştirildi. ASD Ahşap, minber, mihrap, kürsü, cami kapısı, taç, dolap kapısı, pencere kapağı, levha ve daha birçok ürününü sergilediği fuarda, cami mimarîsinde Emekten Sanata doğru olan yolculuğunda önemli bir mesafe katetti.

İlgiyle takip edilen ürünlerden biri de çini ile ahşabın buluştuğu minberlerdi.

Sizlere ASD Ahşap’ın imal ettiği birbirinden güzel cami mimarîsi eserlerinden birkaç kare sunuyor, camilerimizi daha güzel, daha estetik, daha huzurlu hâle getirmeyi hedefleyen her türlü gayreti tebrik ediyoruz.