Osmaniye’de BİR BAHAR GECESİ…

Yüzakı Dergisi, milletimizin bağrındaki köklü filizlerle yüz akı çalışmalarına gönüllü kuruluşlarla birlikte devam ediyor. Anadolu toprağında kök salan güzel insanlarımızın takdire şayan faaliyetleri güzelliklere yeni güzellikler katıyor. Yüzakı, bu çalışmalar çerçevesinde millî-mânevî değerlere sahip çıkan dernek, vakıf ve eğitim müesseseleriyle işbirliği hâlinde konferans, şiir gecesi gibi faaliyetlere ekipler hâlinde iştirak ediyor.

Geçen ay;

23 Şubat 2008 Cumartesi günü “Osmaniye Gençlik Eğitim Derneği” ile birlikte düzenlenen Yüzakı Şiir Gecesi için Osmaniye ilimizdeydik. Genel Yayın Yönetmenimiz M. Ali EŞMELİ, Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Asım KÜÇÜKAŞCI ve editörlerimizden Ali Rıza BUL’un katıldığı programda, samimî insanları ve yumuşak iklimiyle bahara çoktan girmiş olan Osmaniye’de güzel bir şiir gecesi gerçekleşti.

Osmaniye İmam Hatip Lisesi Konferans Salonundaki programda önce Osmaniyeli şairler şiirlerini sundular. Gecenin organizesini yürüten Basri DOĞAN, ardından İhsan KARİP ve Zahit GENÇ, sahneye gelerek kendi dağarcıklarında sakladıkları güzel şiirleriyle dinleyicileri coşturdular. Böylece gece, Osmaniye’nin bağrından yetişmiş güzel şairlerle ayrı bir mânâ ve heyecan kazandı.

Program akışında şair Tâlî de şiirlerinden bir demet paylaştı. Oracıkta kaleme aldığı ve Osmaniyelilere ithaf ettiği güzel bir şiirle de salonun heyecanına devamlılık kattı. Tâlî’nin ardından Genel Yayın Yönetmenimiz M. Ali EŞMELİ (Seyrî) Osmaniyelilere; “İnsanın sözü ve gündemi neredeyse gönlü oradadır.” vurgusu etrafında özlü bir konuşma yaptı. Sonra «Muhteşem Süleymaniye» ve «Hazret-i Bilâl’in Ezanı» başlıklı şiirlerini büyük bir duygu atmasferi içinde okudu. Ve;

Bu güzel şehre muhabbet ile geldim geleli,
Bu gönül olmada sizler gibi Osmaniyeli…

beytiyle geceye son noktayı koydu. Bu kısa yazıda geceyi özetlemek mümkün değil, Tâlî’nin de dile getirdiği gibi:

Tâlî nasıl anlatsın, asırlık hasret,
Elbette ki sığmaz şu otuz sâniyeye!

Bu güzel geceyi tertipleyen Osmaniye Gençlik ve Eğitim Derneğini (OGED), anlamlı organizasyonlarından dolayı tebrik ediyor, değerli çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyoruz.