«Ne Olur Beni de Götürün!»

Bünyamin ÇİL

buncilson@hotmail.com

İnsan hayatında bazı anlar olur ki, bir ömür unutulmayacak derin izler bırakır. O anlar insana ciltler dolusu kitabın veremediği tecrübe ve irfanı kazandırır.

İşte geçtiğimiz ay benim için böyle anlarla doluydu. IBS’nin yıllık faaliyetlerini ve kurban hizmetlerini anlatmak üzere Anadolu ve Avrupa’yı dolaşırken, son durağım Bursa oldu. Burada, hizmetleri anlattığım Bursa’nın mânevî bereketi Hüseyin amcamız bir ara elime sarılarak;

“Bünyamin oğlum! Ne olur bana izin ver. Beni de o hizmet etti¬ğiniz muhtaç diyarlara götür. Gözüm görmese ve bir işe yaramasam da, sizin çantalarınızı taşıyabilirim. Ne olur kabul et.” dedi.

Bu söz, öyle samimî bir kalple söylenmişti ki; orada bulunan herkesin gözlerini yaşarttı. Ben orada Allâh’ın mahlûkatına merhamet ve hizmetin ne yüce bir amel olduğunun idraki¬ne vardım. Bizim nasıl bir mes’ûliyet içerisinde bulunduğumuzu iliklerime kadar hissettim. Gençliğin, sağlığın bizlere ne derece ağır vazifeler yükle-diğinin bir kez daha şuuruna vardım. İstanbul’a dönünce ulaşabildiğim her¬kese bu feryadı duyurmaya çalıştım.

IBS, bu kurbanda da bu şuurda olan hayırseverlerimizin yardımları¬nı muhtaçlara ulaştırmak için ekipler hâlinde dünyanın dört bir tarafına dağıldı. Arkadaşlarımız Güneydo¬ğu Asya’dan, Güney Amerika’ya, Afrika’dan, Sibirya’ya ve Kafkaslar’dan, Balkanlar’a kadar nice kırık kalbe ulaştı. Gönlünüzden kopup gelen kur¬banlarla nice yoksullar, neredeyse yıl¬da bir kez tadabildikleri ete kavuştu¬lar. Belki gönlü mahzun bir kalp, yüce dergâha ulaşan öyle bir dua edecek ki; tüm hayır sahiplerinin âhiretlerini kurtaracak. Belki bir yetim; «Yâ Rab!» diyerek, hepimizi Peygamberimiz’in şefaatine kavuşturacak.

Bu arada yurtdışı kurban ça¬lışmalarımız devam ederken, Cum¬hurbaşkanımız Abdullah GÜL’ün Çankaya Köşkü’ne bir daveti bizim Güneydoğu’daki muhtaç kardeşle¬rimize el uzatmamıza vesile oldu. Dernek Başkan Danışmanı Ömer GÜZELYAZICI ile beraber iştirak et¬tiğimiz kabulde, Cumhurbaşkanımız hizmetlerimize teşekkür etti. Ayrıca Güneydoğu’ya el uzatmamızı istedi. Biz de bu makamın isteğini yerine getirmeyi şeref bilerek 5.000 aileyi kapsayan kurban eti ve gıda paketini Güneydoğu’daki muhtaç kardeşleri¬mize dağıtmak için seferber olduk.

İnşallah bir sonraki yazımızda dünyadaki ve yurdumuzdaki bayram coşkumuzu sizlerle paylaşacağız. Son olarak dualarınız ile saydığımız coğ¬rafyalarda çok zor şartlar altında hiz¬met veren IBS ekiplerimizdeki kar-deşlerimizi hatırlamanızı rica ediyo¬rum. Hayırlarınız ve dualarınız için IBS adına sonsuz teşekkürler…