Hizmetle Dolu Bir Yıl…

Bünyamin ÇİL

buncilson@hotmail.com

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde IBS olarak yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. Çünkü dünyanın dört bir köşesinde bulunan fakir ve muhtaçlarla kurbanlarını paylaşmak isteyen Anadolu ve Avrupa’nın her tarafından hayırseverlerimizin yoğun talebiyle karşı karşıyayız.

Bu rağbetin oluşmasında yıl boyunca yaptığımız faaliyetlerimiz ve dünyadaki yoksulların hâlini halkımızla devamlı paylaşmamız etkili oldu. Artan hizmet gücümüzle ümit ediyoruz ki binlerce muhtaç insan sizlerin sayesinde bu bayramı tam mânâsıyla bir bayram gibi yaşayacaklar.

Bu vesileyle, yıl boyunca yaptığımız faaliyetlerden biraz bahsetmek yerinde olacak. Geçen yıl IBS’de başlayan yeni dönemle birlikte hizmetlerimiz insanî yardım bazında, yükselen bir ivme kazandı. Geçen yıl, önceki yıllara nazaran hatırı sayılır şekilde katlanarak artan kurban hizmetimiz dünyanın dört kıtasında, on dört ülkede yüz akıyla gerçekleştirildi.

Hattâ kurbanlıklar alınırken yapılan sıkı pazarlıklar neticesinde toplanan emanetlerle normalden yüzlerce kurban fazla kesilerek vebalden kurtulmaya gayret ettik. Bu organizasyonumuzla on binlerce fakire ve yetime hayırlarınızla umut olduk.

Yıl içinde aralıklarla çeşitli bölgelerde açlık ve fakirlikle mücadele ettik. Bu konuda önceliğimizi Afrika’ya verdik. Etiyopya, Senegal, Nijer ve Gine Biassau’da on binlerce muhtaç insana umut olduk. Yapılan gıda, sağlık, giyecek ve su kuyusu yardımları ile sizlerden gelen yardımları yerine ulaştırmanın huzurunu yaşadık.

Tsunami felâketinden sonra hâlâ yaralarını sarmaya çalışan Aceh geçen yıl da hizmetlerimizin gözbebeklerindendi. Büyük bir tesisten oluşan IBS yetimhanesi, erkek ve kız yüzlerce yetimi her ay sizin yardımlarınızla hayata bağlamaya devam ediyor. Yetimlerin eğitimleriyle de ilgilenen IBS onları aynı zamanda hayata hazırlıyor.

İlk hizmet sahamız olan Azerbaycan’da, Karabağ muhacirlerine yardımlarımız başta olmak üzere çeşitli kültür ve eğitim hizmetlerine katkılarımız ve faaliyetlerimiz devam ediyor. Azerbaycan şubemizin hizmetlerinin, Gürcistan ve Batum’a kadar ulaşmış olması bizi ayrıca mutlu ediyor.

Balkanlar ise her alanda hizmet ettiğimiz, faaliyet sahamız içinde önemli bir yere sahip olan bir bölge. Arnavutluk, Makedonya, Kosova ve Bulgaristan olmak üzere bölgede her alanda IBS ismi Türkiye’nin gururu olmaya devam etmekte.

Geçen sene kurban faaliyeti ile ilk defa hizmete başlayan Brezilya şubemiz, hidayetlere de vesile olarak yüzümüzü güldürüyor. Gıda, sağlık ve eğitim yardımları ile faaliyet gösteren dostlarımız favelalarda yaşamaya çalışan insanların elinden tutarak onların hayata tutunmalarına yardımcı oluyorlar.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu bölgelerde Ramazan boyunca farklı, özel bir faaliyet yürüten IBS, iftar sofraları, gıda yardımları ve hediyeleriyle on binlerce insanın hayır duasını almıştır.

Bu bölgelerden gelen resmî veya protokol dışı misafirleri de sizler ve ülkemiz adına karşılayan IBS, onları en güzel şekilde ağırlamıştır. Bu hizmetleriyle de hem ülkemizin tanıtımında önemli bir rol üstlenmiş hem de birçok teşekkür ve iltifata mazhar olmuştur. Ayrıca bu ülkelerde yapılan toplantı ve davetlerde sizleri, ülkemizi en güzel şekilde temsil etmiştir.

Bütün bu hizmetleri takdire şâyan bulan devletimiz, bizleri en yüksek makamıyla kabul ederek şereflendirmiştir. Azerbaycan ziyareti sırasında Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL bizleri kabul ederek hizmetlerimizi dinlemiş ve teşekkürlerini bizlerin şahsında tüm hayırseverlerimize iletmişlerdir.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali HASANOV Türkiye ziyaretinde bir gününü İstanbul’u gezerek yönetim kurulu üyelerimizle geçirmiş. Bizleri ve hizmetlerimizden dolayı IBS’yi takdir etmişleridir.

Bunun yanında ülkemiz Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Karadağ ve Batı Trakya Diyanet İşleri Başkanları ile çeşitli vesilelerle görüşmeler yapılmış ve ortak birçok projeye imza atılmıştır.

Ben ve arkadaşlarım Alpaslan KÖSE, Ahmet Furkan ÖZDEMİR, Ömer GÜZELYAZICI, Muhammet Ali CANKATAR, IBS yönetimi olarak siz hayırseverlerimizin bu yıl da yapacağınız her türlü yardım ve desteğe şimdiden teşekkür ediyoruz.

İnşallah bu kurban bayramında da, yepyeni bir hizmet yılının açılışını hep beraber muvaffakiyetle yapacağız. Önce Allâh’a sonra yardımsever milletimize itimadımız sonsuz… Bayramınızı tebrik ederiz.