Irmaklar Sonsuza Akar

Mülâkatlar, muhatabını ve eserlerini iyice tanımış, ko¬nuya hâkim bir röportajcı ta¬rafından ustaca yönetilir ve er-babıyla yapılırsa, çok özlü, açık ve eşsiz bir bilgi kaynağıdır.

Eserlerinde kendini bir tül ardından ifade eden yazar, sanatkâr, edebiyatçı, akademisyen gibi şahsiyetler, hasbıhâllerde bu defa açık, dolaysız, net bir şekilde kendilerini ifade ederler. Bu da müteces¬sis ve vuzuh arayan okur için bulunmaz fırsattır.

Dergimizde de eserlerine âşina olduğumuz, kıymetli şair ve yazar Olcay YAZICI, seksenlerden bu yana ilim, fikir, edebiyat ve sanat dünyamızdan on dokuz mümtaz şahsiyetle gerçekleştirdiği, çe¬şitli gazete ve dergilerde yayımlanmış mülâkatları, Irmaklar Sonsuza Akar başlığı altında bir araya getirdi.

Mülâkat gerçekleştirilen simâlar arasında, Mustafa Necati SEPETÇİOĞLU, Mehmet Niyazi ÖZDEMİR, Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU, Prof. Dr. Ümit MERİÇ, Prof. Dr. Mehmet KAPLAN, Mustafa KUTLU gibi edebiyat, tarih, kültür dünya¬mızdan yazar, hikâyeci, sanatkâr ve akademisyenler yer alıyor.

Yazar, mülâkatlarda yer alan bazı görüş ve düşüncelerin, başka hiçbir yerde, hattâ mülâkat ya¬pılan şahsiyetlerin kendi eserlerinde bile bulunma¬dığını belirtiyor.

Olcay YAZICI eserinin takdiminde, millî kültür hâfızasının önemi hakkında şunları dile getiriyor:

“İnsanımızı ebediyet fikrinden uzaklaştırarak dünyevîleştirme; yerliliği hâfızalardan silerek kü¬resel zihniyeti hâkim kılma rüzgârlarının çok sert estiği günümüzde, eğer kendi kültürümüzü, kendi medeniyetimizi, kendi irfanımızı, millî müktese¬batımızı, tarihî hâfızamızı yeni nesillere aktaramaz isek; korkulur ki, büyük bir ihtimalle gelecek, «bi¬zim geleceğimiz» olmayacaktır!..”

Türk toplumunun «kültür-medeniyet hâfı¬zası» sayılabilecek nitelikteki çalışmasından dolayı değerli şair ve yazarımızı tebrik ederiz.

Etkileşim Yayınları

Tel: (0 212) 551 32 25