YÜZAKI KÜLTÜR SANAT HABERLERİ

KAYSERİ EĞİTİMCİLERİNDEN EĞİTİM HAMLESİ

Kayseri Atlas Eğitim Kurumları bünyesinde 2005 yılında kurulmuş olan İGET (İdealist Genç Eğitimciler Topluluğu) bu yılın Mayıs ayında Özel Atlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Muhammet DURU danışmanlığında genç eğitimcilere yönelik eğitim toplantıları tertipledi. Fatih YALÇIN başkanlığında tamamen üniversiteli gençlerin yürüttüğü program, çok başarılı geçti. Eğitim meselemizi «MESLEĞİNİZE NE KADAR HAZIRSINIZ?» sloganıyla ismine yakışır bir şekilde etraflıca ele alan İGET, 5-7 Mayıs 2006 tarihleri arasında konferans, seminer ve panel türünde bir dizi faaliyet gerçekleştirdi. Konu başlıkları ve konuşmacılar şöyleydi:

«Bakış Açıları» Ahmet ÖZTÜRK (Eğitim Uzmanı, Özel Atlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü),

«Etkili Öğretmenin Genel Davranışları» Recep Şükrü APUHAN (Eğitimci-Araştırmacı-Yazar),

«Kabuğunu Kıramayanlar», Prof. Dr. Kurtman ERSANLI (19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Bilimleri PDR Anabilim Dalı Başkanı),

«Eğitimcide Şahsiyet Dili», Dr. Adem ERGÜL (Hüdayî Vakfı Eğitim Koordinatörü),

«Mahir İZ ve Eğitim Anlayışı», İdris TOPÇUOGLU (Ufuk Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Sorumlusu).

Ayrıca program çerçevesinde gerçekleştirilen panelde «İdeal Eğitimci Nasıl Olmalı?» sorusuna cevap arandı. Panelin başkanlığını Muhammet DURU yaptı.

Panelde, ilk olarak söz alan Özel Atlas İlköğretim Okulu Müdürü Ömer İLAN BEY, eğitimde «Çoklu Zekâ» konusunu ele aldı ve Türkiye’de birkaç senelik geçmişi olan bu sistemin Atlas Eğitim Kurumları’ndaki başarılı uygulamalarından bahsetti. Ardından da ideal eğitimcide bulunması gereken vasıfları maddeler halinde sıraladı. Panelin ikinci konuşmacısı ise eğitimci Nuri ÖZKAN’ dı. Nuri ÖZKAN ideal bir eğitimcinin, öğrenci için geleceğe yönelik plânlar yapması ve devamlı bir şekilde öğrenciler üzerinde gözlemde bulunup bu gözlemlerini not etmesi gerektiğinin altını çizdi. Ardından söz alan Yüzakı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni M. Ali EŞMELİ ise konuşmasına Atlas Eğitim Kurumları ve İGET için o esnada yazmış olduğu beyitleri takdim ederek başladı. Ardından da sahip olunması gereken ideallerden bahseden «Muhâsebe» ve «Bir Lâhzaya Bin Asır» isimli şiirlerini okuyarak panele renk kattı. Panelde son olarak söz alan Özel Hisarcıklıoğlu Liseleri Koordinatör Müdürü Mehmet COŞAR da Avrupa Birliği projeleri kapsamında Özel Atlas Eğitim Kurumlarının milletlerarası projelerini anlattı.

Bu verimli toplantı ve seminerler hâricinde çeşitli sosyal aktivitelerle de renklendirilen 3 günlük program 7 Mayıs’ta katılımcılar için düzenlenen Kayseri şehir turu ve Erciyes gezisinin ardından Nevşehir ve Kapadokya yöresindeki gezi ile sona erdi.

Bu gayretli, verimli, idealist çalışmaları dolayısıyla İGET’in genç kadrosunu tebrik ediyor, çalışma ve başarılarının devamını temennî ediyoruz.

YÜZAKI KANDIRA’DA

Yüzakı Dergisi İstanbul Fethi’ni 29 Mayıs günü Kandıra’da kutladı. «Kandıralılara Hizmet Derneği» ile «Yüzakı Dergisi»nin müşterek düzenlediği program, dernek başkanı Yunus ÖZDER’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından M. Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Hattat Ali HÜSREVOGLU «Medîne’den Esintiler ve Feth-i Mübîn Müjdesi» konulu bir konferans verdi. HÜSREVOGLU, konuşmasında İstanbul fethinin ehemmiyetini Medine’ den esen mânevî atmosfer içerisinde anlatarak gönülleri coşturdu. Daha sonra Yüzakı Dergisi’nin şiir ziyafeti başladı. M. Âtıf YILDIRIM’ın sunduğu programda Hamza KARA fetih şiirini okudu. Bu arada Küçük Selman (Selman TAŞÇI), söylediği «Mevlana Gibi» redifli ilâhîyle geceye renk kattı. Yüzakı şairlerinden Mustafa Asım KÜÇÜKAŞCI, Dinçer ARIKLI, Ahmet AYDIN, Yazı İşleri Müdürümüz Halil GÖKKAYA ve Genel Yayın Yönetmenimiz M. Ali EŞMELİ şiirlerini sundular. Katılımın oldukça yüksek olduğu gece, yoğun bir duygu ve heyecan atmosferi ” içerisinde sona erdi.

YÜZAKI AKYAZl’ DA

Yüzakı şiir gecelerinden biri de Akyazı’da gerçekleşti. 9 Haziran 2006 tarihinde Akyazılılara Hizmet Derneği’nin ev sahipliğiyle gerçekleşen program, İstiklâl Marşı ve Kur’ân-ı Kerîm tilâvetiyle başladı. Mısırlı hâfız Yâsir ABDUSSAMED’in kalpleri titreten Kur’ân tilâvetinin ardından Dernek Başkanı Kerim YANIK Bey kısa bir takdim konuşması yaptı. Sunuculuğunu M. Âtıf YILDIRIM’ın yaptığı programda ilk olarak M. Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Hattat Ali HÜSREVOGLU «Kur’ân-ı Kerîm’de Söze Verilen Değer» konulu bir konferans verdi.

Konferans sonrası sahneye çıkan Yüzakı şairlerinden Mahmut TOPBAŞLI Peygamber Efendim iz hakkında okumuş olduğu iki şiirle dinleyicileri şiir âlemine çekti. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden Hamza KARA «Sakarya Türküsü»nü etkileyici bir eda ile okudu. Yüzakı şairlerinden Dinçer ARIKLI, şiirlerini coşkun bir ruhla okudu ve solanda bulunan herkesi coşturdu. Mustafa KÜÇÜKAŞÇI da okumuş oldukları şiirleriyle dinleyicileri his aleminde adeta kanatlandırdı. En son sahneye çıkan Yüzakı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni M. Ali EŞMELİ ise «Taif’te Hazret-i Peygamber’in Taşlanması Üzerine» isimli şiiriyle cRavza-i Mutahhara» şiirini okuyarak dinleyicilerin yüreğinde yanan Peygamber muhabbetini daha bir alevlendirdi. Son olarak da dinleyicilerden gelen istek üzerine «Kınama ve Boykot» şiirini okuyan şairin şiirleri dinleyicilerden büyük bir alaka gördü.

BABAM SULTAN HAZRETLERİ’Nİ ANMA GÜNÜ

Muradiye Vakfı Pamukova Babam Sultan Şubesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen «Babam Sultan Hazretleri’ni Anma Günü» 4 Haziran 2006 tarihinde Babam Sultan Haziresi’nin geniş bahçesinde gerçekleşti. Anma programına Pamukova Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, Pamukova Müftüsü, ilçedeki daire amirleri ile Kahramanmaraş Ak Parti milletvekili ve diğer bazı milletvekilleri katıldı. Ayrıca Türkiye’nin dört bucağından gelen vatandaşlar da programa büyük ilgi gösterdi. Program, İstiklâl Marşı’nın okunması ve Adapazarı Belediyesi mehteran takımının mehter marşlarıyla başladı. Daha sonra muhtelif İslâm ülkelerinden dünyaca tanınmış Kur’ân bülbülü hâfızların Kur’ân-ı Kerîm tilâvetleri ile devam etti. Huzurlu ve bereketli bir atmosferde uzun uzun okunan aşr-ı şerîfler, gönülleri mânevî haz ve feyizle doldurdu. O yüce kelâmı güzel ağızlardan dinlemenin doyumsuz zevki, herkesi coşturdu.

Programda Genel Yayın Yönetmenimiz M. Ali EŞMELİ de Babam Sultan için yazmış olduğu güzel şiirini ve istek üzerine cKınama ve Boykot » şiirini okudu. Program sonunda hattat Ali HÜSREVOGLU’nun bir lâfza-i celâl tablosu da vakıf yararına açık artırmayla satıldı. Beş binin üzerinde katılımın gerçekleştiği program, ilçe müftüsü Dursun DEMİR’in yapmış olduğu yağmur duası ile sona erdi. Bu kesif mânevî ziyafetin ardından beş ton civarında pilâv ve on bin adet ayran ikram edildi. Babam Sultan Vakfı başkanı Hikmet ŞENOL’un bu programlarla alakalı şu hâtırası, yapılan faaliyetin tesirini göstermesi açısından dikkate şayandı:

“Ses düzeni Sakarya’ dan geliyor. Üç yıldır aynı şahıs organize ediyor. İlk getirdiğimizde ses düzenine bir buçuk milyar vermiştik. Ertekin isimli bir oğlu var. Daha önce bu tür programlarda hiç bulunmamış ve o gün okunan Kur’ân-ı Kerîm’ den çok etkilenmiş. Ertesi sene baktım Kur’ân-ı Kerîm okunurken ağlıyordu. Babasına: «Baba, bu seneki parayı almayacağız.» dedi. O sene bir buçuk milyarı almadılar. Bu sene yine geldiler. Ertekin: «Ben abdest alıp geleyim, ondan sonra programı başlatalım.» dedi. Çocukta yüzde yüz güzel bir değişme ve gelişme var.”

Bu güzel günün mânevî ve fikrî rehberliğini yapmış olan İrfan ÖZTÜRK Hocaefendi de şunları söyledi:

“Bir Allah dostunun yaşarken de vefatından sonra da nasıl hayırlara vesile olduğunu burada müşâhede ediyoruz. Her sene coşkulu bir gün yaşıyoruz. O kadar insanın muhabbet havası içinde bir araya gelişi bir mânevî bayram şenliği oluşturuyor. Almanya’dan, İngiltere’den gelenler var. Arkadaşlara hep söylüyorum: «Büyük işler başaralım, büyük hizmetler yapalım, büyük işlerin altına imza atalım. Sonra aradan çekilelim. Kim yaptı? Allah yaptı, diyelim. Çünkü fâil-i mutlak Hazret-i Allah’tır. Dolayısıyla her şey O’na râcî. Yani arının işi vız vız etmek, balı yapan Allah’tır. Siz, bir adım atın, gerisini Cenâb-ı Hak açıyor. Herkes destek veriyor.» Meselâ Almanya’daki futbolcularımızdan Hamit ve Halil ALTINTOP kardeşler de bize 6 milyar yardım ettiler. İnşallah bütün günlerimiz, bu şekilde insanlara hizmet dolu güzelliklerle geçer.”