Sizin Köşeniz

Değerli Yüzakı Çalışanları,

Fikir ve kültür hayatımıza çok önemli katkıları olan böylesi ne güzide bir dergiyi istifademize sunduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Ben, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapmaktayım. İcrâ ettiğim meslek itibariyle dergimizi öğrencilerimin de istifadesine sunuyorum. Önemli ilim, fikir ve sanat erbabıyla yapmış olduğunuz röportajları da kendi şahsım adına çok
beğeniyor ve ilgiyle okuyorum.

Her şeyin yozlaşmaya yüz tuttuğu bir zamanda «Yüzakı» geleceğe dair umutlarımı arttırıyor.

Şânına lâyık uzun ömürlü bir yayıncılık temennî ve duasıyla…

Halil İbrahim KIBRIS/ İstanbul

***

Muhterem Yüzakı Çalışanları ve Emektarları,

Ben birkaç sene öncesine kadar edebiyatla hiç ilgi ve alâkası olmayan birisiydim. Bana edebiyat ve özellikle de şiir asılsız
ve göstermelik sözler gibi gelirdi. Birtakım mânâsız ve anlaşılmaz sözler söylemenin şairlerin sermayesi olduğuna inanırdım.

Geçen sene benim edebiyat ve şiir hakkındaki bu fikirlerimi bilen bir arkadaşım elime Yüzakı’nı tutuşturdu ve “Bir de buradaki şiirlere bir göz at bakayım… ” dedi. Ben ilk anda küçümsemeyle hattâ alayla karşıladım. Elime dergiyi alıp şiirleri göz ucuyla süzmeye başladım. İlk önce dikkate almadan okuduğum ve alayla karışık bir şekilde yorumladığım mısralar, ilginç bir şekilde, gittikçe beni kendine doğru çekmeye ve zengin anlam dünyalarının kapılarını bir bir açmaya başlamışlardı. Şaşırmıştım… Daha sonra bütün şiirleri teker teker okudum. Hepsi farklı seviyelerde yazılmış fakat hiç de boş olmayan mısralardan oluşuyordu.

Yüzakı’yla tanıştığım o günden beri şiire olan ilgim gitgide artmaya başladı. Zamanla derginizin müdavim okuyucularından oldum… Sayenizde şimdi dîvânlara da merak salmış durumdayım. Fuzûlî’yi, Bâkî’yi neden daha önce keşfedemediğime açıkçası çok hayıflanıyorum.

Böylesi zengin ve renkli bir dünyanın kapılarını bana araladığınız için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Allah çalışmanızı dâim ve bereketli eylesin …
Hakan ÇİÇEKÇİ / İzmit

***

Yüzakı’ na Selamlar,

Derginizi ilk çıktığı sayıdan beri ilgi ve beğeniyle takip ediyorum. Sadece ben değil, ailemdeki herkes aynı durumda…
Açıkçası ailecek Yüzakı müptelâsı olduk desek yeridir. Her sayıyı satır satır okuyor, bir sonraki aya kadar bazı yazı ve şiirleri tekrar tekrar okumakla teselli buluyoruz.

Çok doyurucu ve zengin bir muhtevaya sahip bir dergi… Özellikle röportajlarınız, hiç bilgim olmayan konulardan
haberdâr olmama, bilgi sahibi olduğum mevzularda da yeni şeyler öğrenip yanlış bilgilerimi düzeltmeme vesile oluyor.

Elinize ve yüreğinize sağlık diyor, başarılarınızın devamını diliyorum…

Kadir SENCER /Ankara

***

Yüzakı’yla İlgili Bir Rüyâyı Sizinle Paylaşmak İstiyorum:

Daha evvel ev sahibimiz olan yakın dostlarımdan Kevser Hanım’la Yüzakı Dergisi hakkında konuşurken onun dergiye olan ilgisini görünce kendisine: “Seni Yüzakı’na abone olarak kaydettireyim.” dedim. “Tamam, olur.” dedi. Aynı akşam bu ahbâbımız, bizim kendisine «hacıanne» dediğimiz annesini, rüyâsında elinde Yüzakı’yla görüyor. Annesi, elindeki Yüzakı’nı göstererek ona şöyle diyor:

“Kevser, Yüzakı’nı alın ve okumaya devam edin. Bu güzel mecmuada Emin abinin de yazıları çıkacak… ”

O arkadaşım bu rüyâyı bana anlatınca ben hayli duygulandım ve ağladım… Demek ki dergimiz gerçek hayatımızı olduğu kadar rüyâlarımızı da süslüyor diye çok sevindim…

Şükran IŞIK/ İstanbul