Kültür-Sanat Haberleri Yüzakı Kutlu Doğum Programları Devam Ediyor

YÜZAKI DÜZCE’ DE!..

Yüzakı Dergisi’nin Nisan ayı boyunca gerçekleştirmiş olduğu Kutlu Doğum Programları ay sonunda da devam etti.

28 Nisan 2006 tarihinde Düzce’de Muradiye Vakfı Hâfız Hasan Efendi Şûbesi’nin düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Programı Düzce halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Programda ilk olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali AKYÜZ: «Yaşayan Kur’an Hazret-i Peygamber» konulu bir konferans verdi.

Konferans’tan sonra Yüzakı şairlerinden Mahmut TOPBAŞLI, Peygamber Efendimiz için yazmış olduğu şiirlerinden ikisini dinleyicilerle paylaştı. Daha sonra Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi lisans öğrencilerinden M. Atıf YILDIRIM, Yaman Dede’nin: «Şefaat ya Rasûlallah» isimli şiirini okudu. Son olarak da Yüzakı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni M. Ali EŞMELİ kısa bir konuşma eşliğinde nebevi aşk tüten şiirlerini okuyarak dinleyicilere duygu yüklü anlar yaşattı.

YÜZAKI BURSA’DA!..

29 Nisan 2006 tarihinde Yüzakı Bursa’da idi.

Altın Gençlik Derneği’nin organize ettiği Kutlu Doğum Programı’nın başlangıcında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hamdi DÖNDÜREN ve Doç. Dr. Salih KARACABEY birer konferans verdiler. Konferansları takiben Yüzakı şairlerinden Mahmut TOPBAŞLI şiir okudu. M. Atıf YILDIRIM’ın şiir okumasından sonra Genel Yayın Yönetmenimiz M. Ali EŞMELİ Peygamber aşkının edebi eserlerimizdeki tezahürlerinden bahseden bir konuşma yaptı ve ardından şiirlerini okudu.