İNŞİRAH!

GÜNBEYLİ (Mahmut TOPBAŞLI) mahtopbasli@hotmail.com

BU CUMA’DA MÜJDELİ BİR HABER VAR!
Cuma günleri sosyal medya aracılığıyla tebrik mesajları bombardımanı yaşanıyor. Bir sevinç, bir mutluluk paylaşımı çağın âdeti olarak arz-ı endâm ediyor. Cuma mü’minin bayramı… «Bayram tebrikleşmesi tabiî bir durum» diyen de var; «Kendimizi tatmin yolu, anlamsız bir kopyala-yapıştır faaliyeti» diyen de var. Hattâ naif insan, gönül adamı A. Yağmur TUNALI Beyefendi konuyla ilgili yazdığı naif bir yazıda;
“Biz hâlimizi düzeltirsek, rızâ-i ilâhîyi gözetirsek, cumanın feyiz ve hikmetine muvâfık davranırsak; her günümüz cuma, her cumamız mübârek olur…” meâlinde bir değerlendirmeye yer vermişti. Ben de değerli A. Yağmur TUNALI gibi düşünüyorum. «Bu düşüncem bende dursun.» diye herhangi bir fikir beyan etmemişken; kendimi, bendimi, kemendimi aşan bir fırtınaya tutulduk. Hep birlikte hayırlı bir cuma beklemeye koyulduk. Bir müjde bekleniyordu. Dar günlerde, zor zamanlarda, sıkışık ruh hâllerinde, bir müjde… Yeniden diriliş etkisiyle topluma nefes aldıracak, yüzümüzü güldürecek ve yarınlarımıza umut olacaktı.
Korona belâsı ile çoktandır bunalmış yüreklerimize, Ağustos zaferleri etkisiyle şevk katacak bir müjde tam da zamanında kucakladı toplumu. Kıymetli KÜÇÜKAŞCI kardeşim başlıkta sunduğum cümleyi eskimez harflerimizle yazmış, EBCED hesabıyla da müjdeyi müjdelemişti. Hesap 1442’yi gösteriyor, müjde o gün açıklanıyor ve şairlerin ilham kuşları havalanıyordu. İNŞİRAH şiirimiz bu duygularla vücut buldu.
İlhamını paylaşmamıza izin veren Bestami YAZGAN Üstâda da selâmlar göndererek; «Âmîn!» diyelim inşâallah…

Yiğitlik düştüğü yerden kalkarmış,
Bu millete inşirah ver Allâh’ım!
Meleklerin hâlimize ağlarmış,
Bu millete inşirah ver Allâh’ım!

Şânın yüce, yücelikten nasip ver!
Bereketli meltemlerden esip ver!
Hava, kara, denizlerden kesip ver!
Bu millete inşirah ver Allâh’ım!

Kereminle Sana lâyık kul eyle!
Hâlimizi rızân olan hâl eyle!
Rahmetini, şefkatini lutfeyle!
Bu millete inşirah ver Allâh’ım!

Muhteşem mâzîden alalım hızı,
Yeniden parlasın Türk’ün yıldızı,
Denizden ikrâm et en «Doğal Gaz»ı;
Bu millete inşirah ver Allâh’ım!

Adını yaymaya adanmış millet,
Hilâlin aşkıyla can verir Mehmet,
Boynu bükük Türklüğüme merhamet;
Bu millete inşirah ver Allâh’ım!