Tanıtım ZARİF BİR SERGİ

İlk sayımızdan beri, eserleri ve makaleleriyle hem gözlerimize hem gönül ve fikir dünyamıza hitap eden, Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi öğretim görevlisi, Hattat Ali HÜSREVOĞLU, sanat hayatındaki elli altıncı hüsn-i hat sergisine imza attı. 16-22 Şubat 2009 tarihleri arasında Altunizade Kültür Merkezi sergi salonunda izlenen sergide, değerli sanatkârımızın birbirinden güzel eserleri sanatseverler tarafından alâkayla takip edildi.

Gelenek yolunda fakat aynı zamanda farklılıkların ve yeniliklerin de peşinde olan sanatkârın sergisinden bazı notlar:

Koyu zemine altınla; ebrû+tül yaprak zemin üzerine farklı yazı türleriyle esmâ-i hüsnâ istifleri…

Ferman tarzında koyu ve açık renk zeminlere altınla ve üç renkli Âyetü’l-kürsî ve farklı bir tasarımla nazar âyeti…

Peygamber Efendimiz’in mektuplarından biri; bazı müsennâ çalışmalar; celî dîvânî, sülüs ve nesih hatlarıyla besmeleler; ayrıca modern çalışmalar…

Sergide ilk defa tasarlanmış, özgün çalışmaların hepsi orijinal hâlleriyle sergilenilirken, yalnızca üçü çalışma hakkında bir fikir vermek amacıyla tuval üzerine baskı olarak arz edilmişti.

Yaklaşık kırk eser bulunan sergide, ziyaretçiler her eser hakkında hazırlanmış bilgi notlarıyla zarif zarfıyla birlikte derin mazrûf hakkında da bilgi sahibi oldular.

Değerli yazarımız, kıymetli sanatkâr Ali HÜSREVOĞLU’na verimli, feyiz ve bereketli sanat hayatı içinde daha nice sergilerini görmek arzusuyla başarılar dileriz.